Mitt skrivande

Mina första försök att skriva roman var trevande projekt utan styrning och mål.

Första tillfället var i mitten på åttiotalet. Jag hade några år tidigare medverkat i högvakten på Stockholms Slott, under min millitärtjänst på LV6 i Göteborg. Jag förundrades då över att en grupp unga rekryter med skarpladdade AK4 0r fick ställa upp utanför dåvarande riksdagshuset vid sergels torg för att marschera genom staden mot slottet. Följdaktligen hade romanen arbetsnamnet HÖGVAKTEN TAR MAKTEN.

Nästa försök var under tidigt nittiotal. Denna gång en road-book med två unga män i huvudrollerna. Tagna ur verkligheten i form av mig själv och en dåvarande polis-svåger. I denna roman löstes Palmemord, Miljörörelsen hette Grön Fred och i en av scenerna vänds ett planerat självmord till en nystart i livet. Miljöerna var mycket skiftande, eller vad sägs om Dals-Ed, Kosteröarna och Amsterdam i en skön blandning. Romanen hade namnet EN MÅNAD I MAJ.
Manuset ligger i den berömda byrålådan.

Slutligen förde jag ändå ett romanprojekt i hamn, och den 24 e maj 2014 kunde jag ge ut min debutroman på egna förlaget Gudagåva.

Sexhundra sidor tegelstensroman om orsak och verkan, ont och gott. En krönika i svart och vitt. 

 När manus var klart och inlämnat för tryck  vidtog resten av arbetet. Som till sin omfattning var ungefär lika drygt som att skriva hela romanen - marknadsföring och försäljning. Jag har själv skrivit, gett ut och marknadsfört NORRA KVARKEN. Ett arbete som givit många nya dimensioner i livet. Jag har fått föreläsa om hela processen, resa till Småland och träffa media och läsare där, stått i stånd på Älghults marknad. Blivit omskriven i lokalbladet här i Torslanda. 
Bjudit på releaseparty för drygt sjuttio. Ordnat Whiskykväll för sponsorer i författarstugan.

Och i maj i år 2015, bjöds hugade läserskor till Cava-Kväll för litterära ladies i hemmet. Där sabrérades Cava fortare än man hann dricka och mat bjöds det på i mycket smakfull blandning utformad och tillagad av vännen Robert.

Genast när manuset för Norra Kvarken låg färdigt och jag skickade runt det det en mängd ovilliga bokförlag började jag skriva på en fortsättning till Norra Kvarken.

Den fick tidigt namnet SVENSKA HÖGARNA, som ju likt Norra Kvarken ju också är ett namn på en väderstation. För övrigt har Svenska Högarna lika lite att göra med geografiska platsen Svenska Högarna som Norra Kvarken har med Norra Kvarken i Östersjön att göra.

Svenska Högarna besrknas ges ut 2016-01-16.

Nedan en Gästkrönika som jag skrev för Torslanda-Tidningen i februari ​2015.

NORRA KVARKEN
2014​-05-24

Några läsarröster ..​

Då var det klart, nu vet jag allt och lite till om det mesta. Norra Kvarken, lättläst, lite småsnuskig, sorglig och hemsk, men spännande bok.
Emma

Nu är boken utläst med början på semesterns första dag, vidare i Lysekil och avslutades i fotogenlampans sken på en båt. Många trådar som bildade en spännande helhet. Tack Magnus
Christina

Detta var en av de sjukaste böcker jag har läst. Hur är du som författare funtad så bestaliskt som du skriver. Hur i h-e kommer du på allt detta onda?
Kenneth

​Boken gör sig rättvis när den tas in i sin helhet och berättelsen får utvecklas fullt ut. Det är en lärorik bok med både humor och samhällskritik som ger upphov till både frågor och svar hos läsaren.
En stark läsupplevelse!
Victor​

Har läst halva natten nu. Den är så så bra!! Hur skall det här fortsätta?
Elizabeth

Jag läser och läser med en skräckblandad förtjusning. Blir det verkligen värre... Nej...Ja, men kontrasterna värmer!! Rekommenderas!
Gösta​

SVENSKA HÖGARNA
2016-01-16​

 
I februari 2015 fick jag den äran att skriva en gästkrönika i Torslanda-Tidningen. En text om liv och död.​