SVENSKA HÖGARNA

Pris:
200 kr
Inkl. 6% Moms
Typ:
Förbeställ
Antal:
Finns i lager
Adam Larsson försvinner spårlöst i oktober 2012.
Pojkvännen Alexis lever i sorg och saknad på gården utanför Vetlanda, med jakthunden Slugger och grannfrun Freja som enda sällskap. Gården är hans föräldrahem och många minnen sitter i väggarna och gör sig påminda på gott och ont.
Plötsligt en dag dyker Adams halvsyster Ebba upp i Alexis liv.
När så en försändelse innehållande Adams mobiltelefon anländer med posten, tar de två tillsammans
upp sökandet efter Adam, där polis och andra myndigheter sedan länge gett upp.
Mobilen kan spåras till Budapest.
Alexis och Ebba beger sig till Ungern.
Men lever ens Adam?
Senvintern 1877 lämnar Erika Våmhus i Dalarna för att flytta till Åsheda i Småland. Omständigheterna är inte alls som de var tänkta. En stor förlust har just drabbat henne, dessutom är hon gravid.
Som hårkulla har hon i yngre år rest i österled för att tillverka och sälja de hårarbeten som är så unika för hårkullorna från Våmhus. Men minnena från den senaste resan till Sankt Petersburg plågar henne ännu. Hon skulle inte lyssnat på Svält-Fia, hon skulle inte anslutit sig till Anföraren Stanislav, hon skulle aldrig ha lämnat gruppen av hårkullor. Men lockelsen hade blivit henne oemotståndlig när Svält-Fia berättat om församlingen och dess möten. Om riterna, om ångande nakna kroppar som gavs åt varandra, och inte minst åt Anföraren själv.
Svenska Högarna är den hissnande fortsättningen på Carl Magnus Hammarstrands debutroman Norra Kvarken.
Här möter vi också originalen, Gunnar och Dunder, på nästan obeskrivbar turné genom Europa med tvåmansbandet, Marys Nationella Rockorkester.
Samt många för läsaren både gamla och nya karaktärer.
Och vad står egentligen i Bälters brev som försluts på nyårsafton 1876, och som öppnas 100 år senare? En oväntad sanning som rör de översta lagren av samhällsklass i Sverige.
Allt hänger samman.

Svenska Högarna är Carl Magnus Hammarstrands andra roman.