Norra Kvarken

Pris:
175 kr
Inkl. 6% Moms
Typ:
Norra Kvarken (signerad)
Antal:
”Mannen som är hans far kommer svagt haltande och med
släpande gång allt närmare, med en flämtande tändsticka i hand och sluddrande något
ohörbart. Nu på andra sidan om pelaren. Stickan falnar och ljuset dör åter en gång ut i det karga utrymmet. För några sekunder blir det kolsvart för deras ögon och innan nästa sticka hinner rassla mot plånet tar Anton sitt beslut.
Han reser sig samtidigt som han greppar flaskan vid sina fötter, får med den i rörelsen och stannar inte upp förrän en kraftig glasflaska träffat sitt mål.”


En kvinna hittas avliden inlindad i gladpack. Kroppen upptäcks slängd i bagageutrymmet på en Volvo utanför Älghult i Småland. När den dödade kvinnans okända dagböcker dyker upp som ett postpaket, uppdagas en skrämmande och helt okänd värld för kvinnans bästa väninna och tillika medarbetare i den lokala församlingen, Amanda Larsson.
Tillsammans med kyrkoherde Kurt Gudmundzon beslutar hon att de i hemlighet ska läsa alla tretton dagböckerna. Samtidigt uppenbarar sig en varg förklädd i fårakläder i sin rätta skepnad, vilket än en gång påminner Amanda om att hon nog aldrig varit ämnad för kärleken.
 
Trots dråp, våldtäkt, misshandel, illegala bärplockare och en privatspanare vid namn Ebba Grön är Norra Kvarken något annat än en deckare sprungen ur det svenska deckarundret. Skickligt sammanflätade livsöden utgör snarare en familjekrönika över familjen Eek och deras omvärld under tre decennier. 
 
Norra Kvarken är Carl Magnus Hammarstrands debutroman.